Što ako možete primijetiti stvari koje upućuju na prekid i time možete pokušati riješiti probleme prije nego eskaliraju? Jeste li voljni pokušati? Ili ćete prekinuti, jer ne vidite moguća rješenja?

Danas vam donosimo neke od primjera pa se možda pronađete u nekome…

prekid 2

1. Preokrećete očima jedno drugome. Istraživanja su pokazala kako je veći postotak da će se parovi razići ako preokreću očima jedno drugome nakon komunikacije. Ljudi se često ponašaju defenzivno i dižu zid oko sebe, te je vrlo vjerojatno da ćete se tada razići.

2. Nemate pojma kako vam se partner/ica osjeća. Ovaj osjećaj je na rubu s prekidom, jer bilo bi logično znati kako vam se osjeća partner/ica. Također znači da ne komunicirate, a time se ne zanimate jedno za drugo, a vaša emocionalna povezanost nestaje.

3.Više ne vjerujete obećanjima koje vam je dao. Jedan od znakova da se veza raspada je jedna ili niz afera. Dolazi doma kasno, ponekad i alkoholiziran, ispriča se, pa opet ponovi što dovodi do konstantnih svađa i udaraca „ispod pojasa“.

4. Prestali ste impresionirati jedno drugo. U početku veze je uvijek sve savršeno, spremate se jedno za drugo, idete u najdraže restorane, kafiće, kuhate najdraža jela… S vremenom to prestaje, i to je OK. Veza ne mora biti loša ako svaki dan to ne radite, ali ako se više uopće ne potrudite jedno za drugo, onda imate problem. Važno je da partner/ica zna da vam je stalo.

5. Ne zabavljate se. Postalo vam je dosadno i sve se svelo na rutine. Da, nažalost to je znak da morate poraditi na vezi. Onako kako se stalno zabavljate s prijateljima morate i s partnerom. Bez smijeha i sreće nema uspjeha.

Anja Mihaljević

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam