Loše navike promijenit ćemo uz dovoljno volje i puno prakse. Ispočetka se čini kao nemoguća misija, ali je jednostavno poput prvog susreta s gitarom. Nezdrave navike koje smo stekli, moramo mijenjati, kao što su pušenje ili prejedanje. Pronađite naviku koja nije toliko štetna za vas. Tako ćete se lakše odreći navika poput pušenja ili alkohola.
Zašto nam je tako teško prekinuti neku naviku i poboljšati naš život? Sociolozi kažu da kad jednom shvatimo da možemo promijetiti navike i maknuti se iz rutine, to ćemo zaista i učiniti. Dobit ćemo slobodu i odgovornost da ih preoblikujemo, obnovimo i popravimo. Sociolozi također tvrde kako samo razumijevanje prirode navike može utjecati na ponašanje grupe. 

petra02

Ponašanje postaje navika kroz uzastopno ponavljanje neke radnje. Naviku stečenu na ovaj način je vrlo teško promijeniti, jer se urezuje u naš mozak. Upornost i dobra volja jedini su elementi koji nam mogu pomoći u promjeni istih!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam