Nekoliko kockica tamne čokolade donijet će vam slastan užitak, ali isto tako i korisne beneficije za zdravlje. A svi ljubitelji čokolade došli su na svoje, jer novija svjetska istraživanje donijela su poprilično ugodne vijesti - konzumiranje te slatke namirnice dovodi do produljenja ljudskog života, i to za godinu dana.!
Studija provedena na Sveučilištu Harvard na 8 tisuća ispitanika otkrila je kako čokolada ipak utječe više na produljenje života kod muškaraca, nego li je to kod žena. Znanstvenici još uvijek ne znaju zbog čega je to tako. Međutim, čokolada nudi i neke svoje druge zdravstvene prednosti.

coko-zivot2

Poznato je kako je čokolada bogata antioksidansa te ga sadrži u količinima kao što ga pronalazimo u nekom voću. U kojem god obliku konzumirali čokoladu, bitno je da je ona kvalitetna i da sadrži u sebi najmanje 70 posto kakaa.
Istraživanje na Sveučilištiu Aberdeen pokazalo je da je čokolada izvrsna za ljudsko srce, jer flavonoidi i antioksidansi čiste krv i smanjuju mogućnost nastanka ugrušaka i srčanožilnih oboljenja. Druga studija provedena u Dusseldorfu i na kalifornijskom Sveučilištu pokazala je kako čak arterijska oštećenja uzrokovana pušenjem mogu biti umanjena konzumacijom čokolade.

coko-mus1
Osim što štiti srce, čokolada se pokazala kao namirnica koja hrani mozak, ali također i jača imunitet, smanjuje stres za 40 posto, što je izvrsna kombinacija za studente i zaposlene ljude. Posegnite za kojom kockicom tamne čokolada ili čokoladnog napitka, jer garantiramo da će osjećaj biti daleko bolji!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam