5 konkretnih razloga za uživanje u vrhuncu.
Žene i orgazam imaju poseban odnos. Kod nekih on dolazi lakše, kod nekih malo teže, ali uvijek je dobrodošao i tražen. Za postići orgazam žena mora imati pravo mjesto, raspoloženje i partnera bilo onog od krvi i mesa ili pak ljubimca na baterije. Mora se osjećati seksi, poželjnom i opuštenom kako bi dosegla vrhunce "velikog O". Nakon napetog užitka slijedi opuštanje tijela, ali osim toga uz orgazam dolaze i brojni zdravstveni benefiti.

zen-orga1

Naime, brojna istraživanja pokazuju kako orgazam i seks nisu samo hormonalna pražnjenja ili emocionalno i psihičko zdravlje već zdravlje tijela. Žene kojih češće dolazi do seksualnih odnosa, primjerice jednom tjedno menstrualni ciklus je redovitiji i pravilniji. Za vrijeme orgazma se izlučuje više estrogena i hormona hipofize - oksitocinakoji utječu na bolje psihofizičko stanje. Pozitivne strane orgazma nisu ograničene samo na kratko vremensko razdoblje nakon postizanja orgazma već se benefiti osjećaju duže. Žene  su društvenije, veselije te općenito više uživaju u životu. Glavobolje su rjeđe, a možebitna anksioznost i depresija također izostaju kod prakticiranja ugodnih seksualnih odnosa i doživljavanja orgazama. Osim toga, još je nekoliko razloga za "veliki O": 

1. Olakšava bol

Za olakšavanje boli uz orgazam zaslužan je Oksitocin. Istraživanja su pokazala kako se ženski prag boli za vrijeme vrhunca povećava za 74,6 %.

2. Zdravlje srca i krvnih žila

Orgazam naime snižava krvni tlak i štiti od srčanog udara jer se za vrijeme orgazma žena se oslobađa od stresa.

zen-orga2

3. Liječi rane

Također zbog lučenja oksitocina tijelo ima regenerativne sposobnosti - tj. mogućnost samoizlječenja. Istraživanja su provođena na osobama koje boluju od dijabetesa te se pojedini rezultati pokazali kako se pojedine stanice mogu obnoviti. 

4. Orgazmom protiv starenja

Možda se ne radi samo o orgazmu već i o intimni, ljubavi i razmjeni nježnosti ali sve što se vrti oko seksa i orgazma pomlađuje. Zato - orgazmom protiv bora. 

5. Mršavljenje

Orgazam aktivira proizvodnju prirodnog amfetamina - fenetilamina koji pomaže u regulaciji apetita. Seksualni odnos je naravno i tjelovježba pa i na taj način gubite kilograme i izgledate bolje.

Izvor: She.hr

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam