Ispustite sve negativne emocije iz sebe, jer prema najnovijim istraživanjima, bijes je dobar za vaše srce! Možda je to kontradiktorna činjenica ustaljenom mišljenju, ali znanstvenici su zaključili kako ispuštanje bijesa umanjuje nakupljeni stres.
Osim toga, tijekom iskazivanja ljutnje, povećava se protok krvi u dio mozga koji je povezan s opuštanjem pozitivnih osjećaja. To je vjerojatno razlog zbog kojeg se nakon iskaljivanja bijesa osjećamo mnogo opuštenije nego prije.

bijest11

Dr. Neus Herrero, sa Sveučilišta u Valenciji, svoja je istraživanja publicirao u stručnom časopisu Hormoni i ponašanje, koja su pokazala kako je lijeva hemisfera mozga tijekom ispitivanja bila mnogo stimulativnija, a inače se smatra kako je ona upravo povezanija s naletom pozitivnih emocija, dok je desna strana mozga povezana s negativnim emocijama.
Također, otkriveno je kako je lijeva strana "okidač" za općenito dobro raspoloženje, dok desna izaziva ravnodušnost, strah i tugu.
Međutim, ako se želite osjećati bolje, budite pažljivi prema svojoj okolini, da svoj bijes ne iskalite na prvoj osobi koja naleti!

Oblačno

0°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 14.48 km/h

  • 14 .12. 2018

    Snježne mećave 0°C -1°C

  • 15 .12. 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Horoskop

Kulinarski recepti