Šetanje psa minimalno dva puta na dan po 24 minute zamjenjuje nešto više od pet sati šetnje tjedno, pokazala je to studija koju su proveli stručnjaci za zdravlje pasa, s napomenom da većina vlasnika pasa šeta svoje ljubimce i više od navedenog vremena. 
Osim što provodite vrijeme na svježem zraku rekreirajući svoje tijelo, druženje s vašim ljubimcem podiže vam raspoloženje. Umjesto da se uputite u teretanu, promislite o novom krznatom prijatelju koji će vam donijeti samo pozitivne promjene u životu.

setnja_psa2

S druge strane, oni koji nemaju pse, u prosjeku provedu tek sat i pol tjedno vežbajući, dok čak 47% ljudi priznaje kako se ne bave apsolutno nikakvom rekreacijom. Studija je provedena na 5000 Britanaca, među kojima je bilo oko 3000 vlasnika pasa, i 57% ih je šetnje sa svojim najboljim prijateljem navelo kao glavni oblik rekreacije. Od toga njih 86% iskreno uživa u šetnjama s ljubimcem, dok 22% ponekad to doživljava kao obavezu.  

setnja_psa3

Imati psa kao ljubimca i člana obitelji svakako nas čini zdravijima, ne samo fizički, već i mentalno. Liječnici preporučuju bar 30 minuta, tri do pet puta tjedno raditi umjerene kardiovaskularne aktivnosti, a činjenica da vlasnici pasa to čine i češće, te uglavnom u tome uživaju, više je nego ohrabrujuća!

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam