Jednako kao što određuju vašu visinu, boju očiju, kose, pigment kože, vaši geni imaju odlučujući faktor u tome kako će vaša koža starjeti. Prema istraživanjima, kad je u pitanju starenje kože, 60% rezultat je genetike, dok je 40% utjecaj vanjskih, okolišnih faktora. U prijevodu, kada jednom osvijestite sve potencijalne izazove koje vaši geni nose (60%), možete učinkovitije voditi brigu o vašoj koži (40%). Danas, dakle, DNA analiza dobiva potpuno novu svrhu - otkriva novu dozu ljepote u vama, otkriva vašu genetsku "šminku".

Bagatin DNA 3

Genetska predispozicija za starenje kože
SkinDNA inovativni je DNA test u Poliklinici Bagatin koji analizira genetske markere povezane s ubrzanim starenjem kože. Testom se analizira 16 genetskih markera koji su povezani s pet kategorija na kojima se SkinDNA zasniva.
5 ključnih kategorija povezanih sa starenjem kože koje se proučavaju su degradacija kolagena (koliko uspješno koža "čuva" kolagen), glikacija/bore (koliko uspješno tijelo metabolizira šećer), oštećenje od sunca i pigmentacija (koliko uspješno se koža brani od štetnog utjecaja sunčevih zraka), oštećenje od slobodnih radikala (koliko uspješno tijelo stvara antioksidanse) te osjetljivost kože (koliko je koža sklona iritaciji i upalama).

Bagatin DNA 1

Zapisano je u DNA ono što vam vaša koža želi reći
Test utvrđuje genetsku predispoziciju za ubrzano starenje kože upravo kroz te kategorije što omogućuje definiranje ispravnih preventivnih koraka koji će poboljšati budućnost stanja i izgleda kože. Na osnovu rezultata, njega kože prilagođava se svakom pojedinačnom genetskom profilu te "okreće" nepovoljne genetske predispozicije u pozitivan ishod. U dobivenom nalazu za svaku su kategoriju napravljene preporuke koje se sastoje od popisa aktivnih sastojka u kremama i/ili serumima, dodataka prehrani i estetskih tretmana.
Postupak testiranja sastoji od izuzetno nježnog prikupljanja brisa sluznice s unutrašnje strane obraza aplikatorom za što je potrebno svega 10 sekundi. Uzorak se potom adekvatno pohranjuje i šalje na analizu u jedan od najvećih laboratorija u Australiji - "Wellbeing genomics" sa sjedištem u Sydneyu. Cijeli proces odvija se u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu DNA i podataka.

Bagatin DNA 4
Jedinstven koncept sinergije metoda
Uz dobiveni genetski uvid u stanje kože, te nalaze trenutnog stanja kože putem Visia analize, u Poliklinici Bagatin u mogućnosti su ponuditi tržištu najbolju, najbogatiju i potpuno individualnu njegu lica te na taj način spriječiti pojavu znakova starenja. Danas su neinvazivne opcije pomlađivanja raznolike i brojne te se nudi velik broj anti-age tretmana koji zamjenjuju kirurške zahvate. U Poliklinici Bagatin bogatom paletom od preko 60 tretmana popravljaju teksturu, tonus i elastičnost kože, stimuliraju stanične mehanizme odgovorne za obnovu tkiva, smanjuju pore, reduciraju hiperpigmentaciju i brišu bore...

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam