Strahujete od štetnih učinaka sunca i solarija ili jednostavno prije prvog izlaska na plažu želite izgledati kao da ste se upravo vratili s ljetovanja? Danas je to lakše no ikad. Preplanuli ten možete postići za svega dan ili dva - u vlastitoj kupaonici i to pomoću raznih kremi ili sprejeva za samotamnjenje.

Oksidacijski proces koji se odvija unutar površinskih stanica gornjeg sloja kože neće oštetiti kožu. Dobit ćete lijepu boju, a koža će biti njegovana, meka i elastična. No, ova vas krema neće zaštititi od sunca.

Različite varijante krema i sprejeva koje nam daju preplanuli ten najčešće sadrže aktivnu tvar DHA (agens samotamnjenja) ili biljne ekstrakte poput kane, koji mijenjaju boju aminokiselina u površinskom sloju kože.

Nanosite li ovu kremu svakodnevno, koža će dobiti vrlo prirodnu, zlatnosmeđu boju. Imajte na umu da se preparat na kožu nanosi u tankom sloju, a prije toga važno je napraviti dobar piling. Sve dok ne dobijete željenu boju, kremu ili sprej koristite svaki ili svaki drugi dan, a zatim, za održavanje boje, svaka tri do četiti dana.

Dok su još donedavno proizvodi za samotamnjenje na koži ostavljali tragove, bojili kožu previše narančastom bojom, te imali neugodan miris, danas se njima postiže doista prirodna preplanula boja i imaju diskretan miris.

Ipak, nemojte odlaziti na plažu misleći da sada sigurno nećete izgorjeti. Sredstva za samotamnjenje nisu kreme za sunčanje i uglavnom ne štite kožu od UV-zraka..

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam