Celulit je problem s kojim se bori gotovo svaka žena, čak i ona koja svoje tijelo održava vitkim i u dobroj kondiciji, te najčešće zahvaća područje bedara, stražnjice, listova i nadlaktica.

Prekomjerno nakupljanje masti i poremećaj mikrocirkulacije glavni su uzroci nastajanja ove neugledne pojave. Riječ je o promjeni stanica koje se povećavaju i sprečavaju pravilan optok krvi i limfe, čime je otežana opskrba tkiva kisikom, nužno potrebnog zdravom tkivu. U tijelu se nakupljaju štetne tvari koje krvotok ne može odstraniti, a susjedno vezivno tkivo stradava od pritiska nabujalih masnih stanica i otrovnih tvari. Koža pritom gubi svoju elastičnost i na površini poprima izgled narančine kore. Kao jedan od rješenja u borbi protiv celulita stručnjaci savjetuju pojačanu fizičku aktivnost i vježbanje.

 Celulit se počinje stvarati početkom puberteta. Nastaje iz više razloga: genetika, ženski hormoni, stil života, stres, način prehrane, posebna građa ženskog masnog tkiva i loša cirkulacija, što je ujedno i glavni uzrok.

Jedini ispravni način je jačanje vezivnog tkiva, a time i cirkulacije, smanjivanje upale, razbijanje zadebljanog vezivnog tkiva, vraćanje vode u stanice, te hranjenje kože izvana i iznutra. Da bi celulit uklonili moramo djelovati na većinu uzroka njegova nastajanja. Bitno je što ranije celulit početi tretirati kozmetičkim tretmanima.


Potrebna je i prevencija putem birane prehrane i hranjivih sastojaka koji jačaju vezivno tkivo te smanjuju upalu. Bitna je pravilna njega kože i bavljenje aerobnom fizičkom aktivnošću barem 3x tjedno po više od 30 minuta, u vidu šetnje, brzog hoda, vožnje bicikla, aerobika... Potrebno je obratiti pažnju na pripremu i konzumiranje hrane.
Celulit je bolest, a ne estetski poremećaj!

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam