Često se smatra da su ulja za kosu dobra samo za osobe sa suhim i ispucalim vlasima. Međutim, njegujući efekt tih proizvoda pogodan je za sve tipove kose kao i za rješavanje problema loše kvalitete kose i kože glave.

Oni koji izbjegavaju takve tretmane riskiraju ozbiljnija oštećenja kose izazvana vanjskim faktorima. Uključite ulja u dnevnu ili tjednu rutinu i popravit ćete kvalitetu kose. A ovo su najpoznatija i najbolja ulja za kosu.

kosa-ulja1

 

Ulje jojobe

Ovo prirodno ulje sastojak je mnogih proizvoda za njegu lica i tijela. Može kontrolirati i osigurati pravilnu proizvodnju sebuma na površini kože glave, pa zato sprječava pretjerano skupljanje masti i vlage na folikulama kose. Uljem jojobe uspješno se možete boriti i protiv peruti i gubitka kose, dok tretman vrućim uljem hrani vlasi. Još jedna prednost ulja jojobe - možete ga koristiti kao pomoć pri raščešljavanju zapetljane kose, jer omekšava vlasi.

kosa-ulja2

 

Kokosovo ulje

Umirujuće kokosovo ulje kosi pruža potrebnu vlažnost. Ovo prirodno ulje obiluje kalcijem, magnezijem i kalijem, a ti esencijalni sastojci sprječavaju svrab kože glave i druge probleme s kosom. Ako pravilno i redovito koristite kokosovo ulje, vaša kosa će biti mekša i imati bolji volumen.

kosa-ulja3

 

Bademovo ulje

Rast kose može se potaknuti i osigurati upotrebom bademovog ulja u raznim tretmanima. U kombinaciji s masiranjem možete potaknuti cirkulaciju krvi u koži glave, a time ćete osigurati normalnu reprodukciju ćelija što pomaže obnovu vlasi. Bademovo ulje obiluje vitaminom A koji štiti folikule.

bademovo-ulje

 

Maslinovo ulje

Nema nikakave sumnje u pozitivno djelovanje maslinovog ulja na našu kožu, nokte i kosu. Ovo ulje ne samo da jača, već i hidratizira folikule kose. Nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na prste i umasirajte u kožu glave. Ulje možete nanijeti i na cijelu dužinu, kako bi kosi pružili cjeloviti tretman, sjaj i volumen. Naravno, ako ga stavite na cijelu kosu, maslinovo ulje poslije tretmana isperite šamponom.

kosa-ulja4

 

 

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost.
Pročitajte više Prihvaćam Odbijam