Internet mater, blogerica i influencerica, nedavno je na svojim društvenim mrežama objavila urnebesan video predškolske djece koja objašnjavaju što je internet i što su to društvene mreže. Video se ubrzo počeo dijeliti na društvenim mrežama.

Margarita Tomić, na društvenim mrežama poznata kao Internet Mater, ima 37 godina, mama je dvoje djece i vrlo je aktivna na društvenim mrežama. Materijal koji objavljuje često je humorističnog karaktera i vezan za svakodnevicu jedne moderne majke, supruge i zaposlene žene. Često u njenim vlogovima sudjeluje i neodoljiva kćer Cvita, koja, složit će te se, ipak ima najviše followera i lajkova!

Odakle ideja za ovaj duhoviti video uradak? Internet Mater nam kaže "Htjela sam utvrditi kako klinci objašnjavaju internet odnosno što se nalazi u njihovim glavicama osim onoga što im mi kažemo. Ovim putem javno zahvaljujem i Luciji, Cviti, Morani, Vicetu, Fridi, Mati i Bruni što su mi lijepo objasnili sve od A do Ž."

Medunarodni dan interneta 1

Klinci objasnili i što su to društvene mreže - trebamo li se zapitati o njihovoj sigurnosti?

Objasnili su što su društvene mreže, navodeći da je to zapravo "ono preko čega te netko prati", odnosno "gdje imaš društvo i slikaš se". Iako, koliko zapravo znaju o internetskim bespućima rekla nam je Cvita, navodeći da su društvene mreže zapravo "ono za ribe" i "mogu se napraviti od špage".

"Vrlo je važno educirati klince jer na kraju dana - njihovo je igralište drugačije nego naše.", nastavila je Internet Mater navodeći kako možda oni više znaju o tehnologiji, ali mi znamo više o životu i trebamo ih naučiti kako da žive na digitalnom igralištu. Da je to vrlo opasno, govori i činjenica da su video podijelili iz Centra za sigurniji internet i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Pitali smo Tomislava Ramljaka iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu što misli o ovoj temi - "Dolazak novih tehnologija, interneta, chat soba i društvenih mreža omogućili su predatorima ulazak u dječji svijet i to na široka vrata. Djeca sve ranije počinju koristiti internet. Neophodno je predškolsku djecu učiti medijskoj pismenosti, bontonu i pravilima sigurnog interneta."

Ukoliko trebate pomoć i podršku u slučaju nasilja preko interneta ili savjet kako se zaštiti na internetu, ne znate što napraviti i kako se nositi s neprimjerenim sadržajem, nazovite Centar za sigurniji Internet na besplatan i anoniman telefonski broj za djecu i roditelje: 0800 606 606.

 

Oblačno

0°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 12.87 km/h

  • 14 .12. 2018

    Snježne mećave 0°C -1°C

  • 15 .12. 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Horoskop

Kulinarski recepti