U subotu, 10.11. od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu - akcija "Udomljavanje je fora"!

Zadnja ovogodišnja akcija "Udomljavanje je fora" koju organizira Grad Zagreb sa svojim skloništem za životinje u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja odvija se pod motom "šapa gore za volontere".

Prijatelji zivotinja 1

Rad volontera u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba izuzetno je vrijedan, a akcijom u subotu 10. studenog od 9 do 15 sati želi se u azil Dumovec privući što veći broj građana koji malo slobodnog vremena, energije i ljubavi žele darovati psima. Naime, psi u skloništu, uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb, trebaju i šetnje te igru. Upravo su u te aktivnosti uključeni volonteri. One podrazumijevaju i socijalizaciju pasa zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom.

Prijatelji životinja pozivaju sve iz cijele Hrvatske da posjete najbliže sklonište i upoznaju njegove štićenike te se raspitaju kako im sve kao volonteri mogu pomoći. Svaka izdvojena minuta puno će značiti psima koji ne mogu dočekati da ih netko prošeta, a druženje s njima donijet će radost i svakom volonteru!

Napuštenim životinjama može se pomoći i oglašavanjem među svojim poznanicima te promocijom udomljavanja naspram kupnje, a zasigurno će osobni kontakt biti veliki poticaj za aktivnosti koje mogu dovesti do toga da psi pronađu novi dom te lakše podnesu boravak u skloništu.

Prijatelji zivotinja 2

Na postavljenim štandovima moći će se dobiti više informacija o važnosti volonterskog rada i drugim načinima pomoći, a na web stranici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu: www.azilzagreb.com nalazi se i prijavnica za volontiranje.

 

Oblačno

0°C

Zagreb

Oblačno

Vjetar: 12.87 km/h

  • 14 .12. 2018

    Snježne mećave 0°C -1°C

  • 15 .12. 2018

    Pretežno oblačno 0°C -2°C

Horoskop

Kulinarski recepti